• SOMEREN

Baanatletiek

SOMEREN - De aftrap van de competitie voor de atleten van AV Generaal Michaëlis was voorbehouden aan vijf teams van de U14 en U16-atleten. In Someren behaalden Tess Aerts (U16, tweede hoogspringen) en Silke Wouters (U14, derde 60 meter horden) zaterdag het podium. En wéér presteerden de meisjes het best: twee teams eindigden in hun poule op de vijfde plaats.

Bij de U14-klasse waren er veel eerstejaars (Bram Aanraad, Pepijn de Wit, Lenne Molenaar, Maartje Vink, Manou Boelens, Nyma van Agt, Robin Kastelijn, Yenthe Smits) en atleten die dit jaar voor het eerst aan atletiek doen (Annika Hamhuis, Elize Roset, Giulia Roset, Jana Reynhout, Jill van der Leeuw). Daarmee was deze competitie voor veruit de meesten nieuw, ook omdat de eerstejaars als pupil tot dusver bij de Athletics Champs aan andere onderdelen hadden meegedaan.
In totaal zijn er 49 pr’s verbroken: M-U16 (13), V-U16 (10), M-U14 (8) en V-U14 (18).
De grootste groep, de meisjes U14, deed zelfs met twee teams mee.
En ook waren er bijna-podiumplaatsen, zoals de vierde plaats van Jochem van IJzendoorn op de 80 meter horden, Tess Aerts bij het kogelstoten, en Silke Wouters op de 1000 meter. Vijfde plaatsen waren er voor de verspringers Thomas van den Berg en Dani Pesuwarissa.
En er was een vijftal die ieder zelfs driemaal hun persoonlijk record verbeterden: Bram van Tongeren, Rowan Hamhuis, Thijn Looman, Thomas van den Berg en Jill van der Leeuw.
Olivia van Diessen vloog als laatste loper van de 4x 80 meter estafette van de meisjes U16 struikelend over de finish en liep daarbij wat schaafwonden op. Toch eindigde dit team op dit onderdeel op de achtste plaats.

Voor de complete uitslag ga je naar Competitie U16/U14 Someren

fotobijschrift Esmee Reker vliegt over de horden

tekst Pieter Grootes
foto Marcia Hendriks

  • tekst: .